Instagram 2

sobota, 31. maj 2008

Na vrtiljaku

Užitek mulcev.

petek, 30. maj 2008

Igrajmo se Izštekane z Juretom Longyko in skupino Hush

(Maribor, 26. maj 2008) - Študentje 4. letnika Medijskih komunikacij Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, v okviru predmeta Informatika v medijih IV, pripravljajo v sodelovanju z Juretom Longyko, Pekarno Magdalenske mreže ter Klubom mariborskih študentov dogodek »Igrajmo se Izštekane z Juretom Longyko«. Gost oddaje bo skupina Hush, ki igra melodičen rock metal, potekal pa bo dvorani Gustaf v Pekarni in sicer v torek, 3. junija 2008 ob 20.00 uri. Dogodku bo sledil še Final MK afterparty pod taktirko DJ Davida. Vstop na prireditev je prost.

Radijska oddaja Izštekani je nedvomno ena tistih, ki je v slovenskem glasbenem prostoru pustila neizbrisan pečat. Jure Longyka jo vodi že preko petnajst let. Z "izštekancijo" je najprej pričel na Radiu Študent, kasneje pa je z njo nadaljeval na 2. programu Radia Slovenija oz. Valu 202. V oddaji nastopajo predvsem slovenski glasbeniki, pa tudi tisti iz nekdanje skupne države, občasno pa celo od drugod.

Skupina Hush prihaja iz Slovenj Gradca. Njihovi začetki ustvarjanja segajo v leto 1999, ko je, takrat se trio, pod imenom Inasnity, preigraval priredbe in prve avtorske komade. Skupino sestavljajo: Kristina Serušnik - vokal, Matej Serušnik - bobni, Rok Bricman - kitara, Primož Mori - kitara, Žiga Grubelnik - bas in Tomaž Klančnik - klaviature. Glasba, ki jo preigravajo, je zmes melodičnega rocka s pridihom metala, kjer gre za prepletanje ženskega vokala in zverzirane instrumentalne podlage. Glasba in besedila so avtorska, priredb drugih glasbenih skupin zaenkrat ne igrajo.

Trentarja

Ti kraji so vedno nekaj posebnega.