Instagram 2

ponedeljek, 17. november 2008

Odvisnost

V zadnjem času trpim. Ugotovil sem, da sem odvisen od Leica formata in se sprašujem, zakaj nisem raje prodal 40D in 5D obdržal, bi imel dva fotoaparata s tipalom polne velikosti. Čisto iskreno, potrebe po dveh ni, že to, da imam (ok, trenutno le eno) dva ohišja je rahlo preseravanje. Ok, si pač privoščim. Canonova 40tka sploh ni slab fotoaparat, da ne bo pomote. Svoje dela dobro, a polni format je le polni format. Predvsem razkošje objektivov, ko se na koncu odločiš za minimalca in vzameš na fotkanje le tri, 24tko, 35tko in 85tko. Ok, moja izbira, na koncu itak fotkam le s 24tko in 35tko. 85tka čepi na 40tki in služi portretiranju, ko rabim, hitro zamenjam fotoaparata in imam pokrito tako rekoč vse. In sedaj, ko imam le 40tko, so se mi vse goriščnice podrle in emm ... ne znam več. Ne ni enako. Prav neverjetno, kako se navadiš ene goriščnice.

sobota, 15. november 2008

Izštekani Niet II.

Mislim, da so bili to Izštekani tega leta, čeprav znajo biti decembrski še posebej dobri. Fantje so naredili dober žur in mislim, da nobenemu v dvorani ni bilo žal, da jih je prišel poslušat v živo. Jure, le tako naprej!


četrtek, 13. november 2008

Izštekani Niet

Ja, malce prehitevam dogodke, pravi izštekani Niet se bo zgodil jutri, a fantje pridno vadijo že nekaj dni. Iz tega dogodka zna nastati CD, video ...
nedelja, 09. november 2008

Velika planina

Dan v dolini ni obetal nič pametnega, odločitev - gremo na Veliko planino. Že spodnja postaja gondole je kazala dobre znake, na gornji se nam je smejalo, a ne za dolgo ...

Sonček, a tisti oblaki zadaj niso napovedovali nič lepega.


Tako nekako je izgledala celotna Velika planina.

Nazaj smo jo ucvrli kar po "bližnjici", veter in megla sta naredila svoje.

Kljub vsemu se je splačalo, a naslednjič vseeno prej preveriti, kakšno bo vreme zgoraj.

Dva moža in štiri francoske štruce

Nakupovalni center, pred zaprtjem.

torek, 04. november 2008

ColorMunki

Prišel paket, v naslednjih dneh pričnem s preizkušanjem. V eni napravi združen kalibrator za zaslon in tiskalnik, če je kolikor toliko na nivoju njihovih ostalih proizvodov, zna biti zanimiv produkt.

sobota, 01. november 2008

Obiranje oljk

Začelo se je mešanico dežja in sonca v Ljubljani, nato nas je proti Primoski spremljal bolj ali manj le še veter. Na poti nazaj pa se je strgalo nebo, a kljub temu prišli brez težav nazaj.

Javorjevi listi skozi sonce in dež.
Vreme je bilo skoraj veš čas takšno, a je zdržalo skoraj do konca.
Listja nismo prebirali, naredijo v stiskalnici avtomatsko, poleg tega so tako oljše še bolj fotogenične.
Nasad kakijev pred Ankaranom.