Instagram 2

sobota, 28. februar 2009

Nikon 35mm f1.8

Kaj naj rečem? Bom zelo kratek, krasen objektiv, pri odprti zaslonki pokaže malo kromatske aberacije, a ni hudega. Dela hitro, ostri natančno, cena primerna ... Spodaj nekaj primerjav s Sigmo 50mm, pa ne v smislu ostrine, ampak neostrine. Malček se presenetljivo dobro obnese, glede na to, da je namenjen DX fotoaparatom. Jasno, Sigma na polnem formatu naredi še lepšo neostrino, a tudi ta je zelo zelo dobra. Objektiv je odlično dopolnilo kakšnemu superzumu, boljše slike še sledijo.


Desno Sigma, levo Nikon, oba zaslonka F2.0.

Desno Sigma, levo Nikon, oba zaslonka F2.0.

Levo Nikon, desno Sigma, zaslonka f2.0.

Levo Nikon, desno Sigma, zaslonka f2.8.

petek, 27. februar 2009

Na poti v RioDa še koga okužim, mini slovenska odprava na VolvoOceanRace se počasi prebija v širjave Tihega oceana. Zanimivo, trenutno v vodstvu slovenska barka, KrokoNET, sledi mu Mucka, ampak glede na veter tam zgoraj, se jima ne piše ravno najbolje. Skratka, party time :). Še to, naša skupina je e-Foto team.

Domača razstava

Printi se mi množijo, prostora na stenah je čedalje manj, kam torej s fotkami? Ena preprosta in ne predraga ideja, namizni podstavki. Potrebne sestavine: fotografije velikosti 45x30 cm (cca 3 € izdelava) in laminacija (cca 7 €). Prosite jih le za to, da naredijo rob čez velikost slike, to je pa tudi vse. Pa še dobro darilo zna biti.


četrtek, 26. februar 2009

Blogam, blogaš ... zakaj že?

Zadnjič sva se z Juretom po dolgem času zopet dobila v pravem svetu in medtem, ko sva veselo mlatila vsak svojo gibanico, sva še malo filozofirala. O življenju, vesolju, ribah in seveda o blogih. "Jure, zakaj že midva blogava?"

Trenutek tišine je povedal vse.

Aleksander Onišak v ZDL

Nova razstava v ZDL, Aleksander Onišak in njegov pogled na koncertno fotografijo. Jasno ČB :). Na ogled do konca marca, potem pa do jeseni sledijo:
BTW, če je kdo zainteresiran ...

sreda, 25. februar 2009

Projekcija iz roke


In to dobesedno. Eden od najmanjših LCD projektorjev, 3M-ov MPro 110. Zadeva je tako majhna, da je na prvi pogled prej podobna telefonu ali fotoaparatu, kot projektorju. Jasno da so temu primerne tudi karakteristike, ki so sila skromne v primerjavi z velikimi zverinami, ampak stvar je vseeno zanimiva.

torek, 24. februar 2009

ponedeljek, 23. februar 2009

Pust v Ljubljani

Po nekem čudnem naključju sem se znašel v soboto dopoldne v centru Ljubljane in ker je bil ravno čas, sem še malo napadel maškare.Kurenti pa jutri.

sobota, 21. februar 2009

CEED drugič

Poslovni dogodek v ČB? Ja, zakaj pa ne? Zaradi tega je kar nekaj fotk enakih, kot v barvni različici in se tako lažje primerja karakter med njimi.petek, 20. februar 2009

CEED srečanje

Včerajšni večer je bil prav zanimiv, me kliče kolega, da ima manjšo nesrečo in če lahko začetek enega predavanja fotografiram namesto njega. Čas je bil, zakaj torej ne bi šel? Ker je bila stvar zelo sproščena, sem se odločil za malo eksperimentiranja in fotografiral kar s Sigmo 50mm. Zahteva malo več dela, je pa zato rezultat toliko zanimivejši.


četrtek, 19. februar 2009

Strida in Bigfish, drugič


Trenutna statistika, dva manjša prehlada, ena počena zračnica. Kot kaže, nimam dovolj odpornosti, za zimsko kolesarjenje. A kaj, ko je zadeva tako zelo zabavna. Razstaviš kolo, greš na vlak, ga zopet sestaviš, se odpelješ nekaj kilometrov po mestu na drugo lokacijo ... In primerjava med obema? Na eni strani slovenska inovativnost, na drugi angleški design. Ceni obeh sta si dokaj blizu, z Bigfishem se lepše pelješ, Strido razstaviš/sestaviš v nekaj sekundah in to dobesedno. Več v aprilski številki revije Telekomunikacije, do takrat pa še kakšna objava na to temo. Za konec še dve fotki obeh malčkov v Pandinem prtljažniku.

Bigfish - brez težav, le malce visok je.

Strida - na milimetre, a gre. Pa še pokrov gre dol.

sreda, 18. februar 2009

Trkaj

Ne vem kako, a zadnjič sem naletel na Trkajev blog. Pravzaprav se za njegovo glasbo nisem zmenil do njegovega nastopa v Izštekanih, kjer se je pokazal v čisto drugačni luči. Eden od boljših lanskih nastopov.

nedelja, 15. februar 2009

Na kraju zločina

Jep, vrnili smo se v gostilno Nobile in izvedli še eno delavnico fotografiranja hrane. Nove jedi, med njimi žabji kraki, bučin sladoled ... včasih sem kar zmeden, ne vem, ali bi fotkal ali jedel :)))))).

Gibanica je tako ali tako zakon.

Motovilec v smetanovi omaki z orehi ...

Bučin sladoled, sliši se divje, je pa hudo okusna stvar.Odbojnika nam tokrat ni bilo potrebno držati :).

Matjaž je zopet bil glavni osvetljevalec.