Instagram 2

sobota, 30. maj 2009

DM tek za ženske

Pravzaprav sem bil tam z drugo nalogo, a kaj, ko je bilo tako zanimivo. Za začetek, vse v violični barvi. Nato množičnost. Skratka nekaj, kar se splača fotografirat. BTW, kako dobro poznam politično sceno, sploh nisem vedel, da je možakar z violično zastavico minister za šolstvo.


Zopet po LjubljaniTudi tokrat jasno s Strido, le fotoaparat je bil tokrat boljši. Z malce širšim kotom. In višjo ločljivostjo.

torek, 26. maj 2009

Kad bi bio Bijelo dugme, Postojna

Tako je, Alen in Bebek sta svoje svoje delo opravila hudo dobro, Tifa je bil pa totalno razočaranje. Kot da bi poslušal kakšnega karaoke navdušenca, vsekakor mu je uspelo pokvariti dober začetni vtis.
nedelja, 24. maj 2009

četrtek, 21. maj 2009

Mehčanje na kvadrat

Gremo zopet malo med teste opreme, tokrat dva različna mehčalca svetlobe, Magic Diffuser in Aurora Lite Bank.

Magic Diffuser

Prvi, Magic Diffuser je mala zabavna kapica, ki jo natakneš na fleš. Bistvo je, da se prilega tako rekoč vsakemu modelu, ker se spodnji del poljubno razširi oziroma zoži. Od tu naprej je koncept jasen, odboj svetlobe od gornjega pokrova, nato še skozi kapico za totalno razpšrevanje. V kompletu sta dve različni kapici in barvni filtri. Zadeva dela svoje, primerna za različne prostore.

Primer Magic Diffuserja in modrega filtra


Aurora Lite Bank je komplet treh mini svetlobnih oken, podobno kot recimo Lumiquest Mini SoftBox. Njihova posebnost je ta, da so v paketu trije, dva kvadratna in en okrogel. Poleg je tudi pašček za pritrjevanje na bliskavico, skratka vse, kar se rabi za delo. Zavzamejo zelo malo prostora, so primerni predvsem za portrete od blizu ali makro fotografiranje.

Aurora Lite Bank
Aurora Lite Bank

Aurora Lite Bank - veliko svetlobno okno.

Tudi tukaj ni veliko za komentirat, delajo dobro, narejeni so trpežno in mislim, da ne bodo razpadli tako hitro kot LumiQuestovi softboxi. Edino, kar je v korist slednjih je to, da Aurorini Lite Banki nimajo izreza za pomoč fleša pri ostrenju. Na srečo niso ravno veliki in pri 580EX niti ne moti. Še to, pri nas jih prodaja Profot.

ponedeljek, 18. maj 2009