Instagram 2

torek, 30. junij 2009

Pred prehodom

četrtek, 25. junij 2009

Še nekaj fotk z E-P1

Vreme in čas ne dovoljujeta česa boljšega, bolj gre za to, da je lahko fotkič vedno poleg in da zaradi njega ne bo dodatno skrivljena hrbtenica. Za začetek ena bolj neumna primerjava z LX3, slednji pri ISO 800, E-P1 pri ISO 1600. Izrez je 100%, zanimiva je tudi globinska neostrina (klik na fotko da večjo sliko). Večje tipalo, konec zgodbe.

sreda, 24. junij 2009

Olympus E-P1 hands on! (ali svet je lep)

Torej, E-P1. Fotoaparat, ki ga preprosto moraš imeti rad. Kar zalepi se za roke in preprosto noče stran. Razlogov za to je kar nekaj. Najprej kovinsko ohišje, ki dobro leži v roki in zaradi teže daje še dodaten občutek trdnosti in stabilnosti. Sledijo gumbi, ki so razporejeni na način, ki ni ravno značilen za Olympusa. Pravzaprav se nagiba delno proti Canonu in iz obeh svetov potegne dobre lastnosti. Skratka, preprosto in hitro rokovanje. Sledi avtomatsko ostrenje, ki je dokaj hitro, tudi v primerjavi z zrcalno refleksnimi fotoaparati, daleč od večine kompaktov. Uh ja, do same kvalitete fotk sploh nisem prišel. Ni potrebe, to sta pred njim namreč že potrdila E-30 in E-620, vsi trije imajo namreč isto tipalo. In to je tisto, kar postavi E-P1 v čisto novo nišo, ki jo do sedaj praktično ni bilo. Majhen, zmogljiv in zanesljiv fotoaparat z dobro kvaliteto slike. Nekaj, kar imaš brez težav vedno poleg in veš, da bo na koncu dobra fotka.

Globinska neostrina ;).

Babičin vagon

ponedeljek, 22. junij 2009

Olympus E-P1

Po nekem čudnem naključju, sreči ali sem danes za nekaj minut držal novo Olympusovo igračo. No ja, čisto resni fotoaparat, da ne bo pomote. Prvih 5 minut je bilo dokaj navdušujočih in lahko rečem, da je Olympusu v veliki meri uspelo. Kakšne malenkosti so me recimo zmotile, pri objektivu 17mm recimo ne kaže razdalje, izredno bi si želel vrtljiv zaslon, vgrajena bliskavica tudi ne bi bila napačna, a to so že stvari za različico 2. Skratka fotoaparat, ki ga bo marsikateri ljubitelj Olympusovih fotoaparatov z veseljem vzel v roke in si ga omislil za rezervni fotoaparat. A tudi drugi bodo razmišljali v tej smeri. Edina neznanka je končna prodajna cena, ki je dokaj visoka. Bomo videli.

Izštekani Jazoo

Malce pozno, a vseeno. Pred poletnim oddihom malce drugačna skupina. Super za poslušat, pa tudi za pogledat :).torek, 16. junij 2009

Zlatko in Optimisti - Izštekani 585 teorija

Še eni Izštekani so končali na CDju in DVDju. In prav je tako. Kratek uvod, ki so nam ga pokazali je dovolj mamljiv za odhod v najbližjo prodajalno plošč in nakup novega izdelka Zlatkotovih Optimistov in vse bande, ki je bila poleg. Po uvodnem videu sodeč so fantje več kot odlično opravili svoje delo. Kljub hitrim rezom in na trenutke divjemu premikanju kamere ti do konca komada ne pusti dihati. Nato sledi nekaj trenutkov za sprostitev in nato zopet napad z naslednjim komadom. Obvezno za vse ljubitelje Izštekanih in Zlatkotovih hip hop ritmov.

Za konec še fotografija iz uradne predstavitve novega projekta. Vsi akterji na njih so znani :).


nedelja, 14. junij 2009

Fotoantika?

Huh, ena beseda, žalost. Prodajalcev praktično ni bilo, manjkali so tudi trgovci iz Hrvaške in Avstrije. Je sploh še smisel, če prideš na sejem in si v 5 minutah ogledal vse, kar je na voljo?Na prvi pogled kar nekaj ljudi ...

... a drug kot pokaže prazne stojnice. Škoda.