Instagram 2

sreda, 30. september 2009

Domov
četrtek, 24. september 2009

KRADEJO FOTKE!

No, sem dobil pozornost? Upam. Ja, kradejo jih. Na veliko. Vsi hočejo zaslužiti z vašimi fotkami. In zato je nujno potrebno gor nalepit en hudo velik Copyright, tako da se vprašaš, kje sploh je fotka? Ali pa jih je toliko, da se zopet sprašuješ, ti kdo hoče pokazat, kakšen dober maher v postavljanju je?

P.S.
Photoshopi, Lightroomi, vse originalno? (ne, nisem svetnik, sem pa že kupil marsikateri original, tudi PS in LR).

torek, 22. september 2009

Panasonic GH1

Priznam, lenoba sem. Fotoaparat uporabljam že dober mesec, pa nič pametnega nisem napisal. Skratka, ne bom ponavljal tistega, kar lahko preberete v vseh testih, objavljenih na svetovnem spletu, ampak le moje mnenje. Zame je to končno kompakt, kot sem si ga dolgo časa zamišljal - majhen, možnost menjave objektivov, dobra kvaliteta fotke. Ostrenje je tako hitro, da sploh ne pomislim, s katerim fotoaparatom delam, kvaliteta slike zadovoljiva tudi pri visokem ISO-u. Objektiv 7-14mm je dovolj dober, da Canonova 14mm f2,8 II išče novega lastnika (če ga kdo išče, cena ugodna). Skratka odličen rezervni fotoaparat, ki brez težav prevzame vlogo prvega, če je to potrebno. Brez stisnjenih zob ali drugih kompromisov. Edina želja je še malo boljša obdelava slike, to je področje, kjer je E-P1 nedvomno boljši. Do ISO 800 sta si dokaj blizu, od tu naprej prevladuje Olympus. In cena. Ne, vsekakor ni poceni. Ampak nudi pa tudi veliko. HD 1080p, spodoben 10x zum objektiv in velikost večjega kompakta. Tudi to šteje. Pri meni veliko.

torek, 15. september 2009

Dan D in Simfoniki

Ok, malo zamude in malce drugačen izbor. ČB še pride. Mimogrede, kar nekaj fotk je narejeno s Panasonicom GH-1. Strojček se obnese, še posebej objektiv 7-14mm.