Instagram 2

ponedeljek, 30. november 2009

Še malo pipetkanja

Še tri fotke za neostrino Panasonicove palačinke, prva pri f1.7, druga f2,8, tretja pri f5.petek, 27. november 2009

Krožišče

Ja, v Trzinu imamo krasno, novo, moderno krožišče. Baje, da zaradi večje varnosti. Ker naj bi se župan enkrat skoraj (ali pa se je) zaletel. Ne vem, kakorkoli obračam, zapravljanje denarja. V industrijski coni se pa dušijo, zjutraj, ko želijo priti na delo, popoldne, ko želijo domov. Tam bi bilo krožišče veliko primernejše in uporabnejše. Ampak politika ni zame, kaj si pa mislijo drugi o novem krožišču, pa povedo kolesnice čezenj.

četrtek, 26. november 2009

Koledar lahko naročite!

Po dogovoru z Digifotom lahko koledar Izštekani 2010 naročite na njihovi spletni strani www.digifot.info oziroma tukaj. Zaslužek bo šel pa k Unicefu, kot že pri prvi prodajni razstavi pred leti.

sreda, 25. november 2009

Tri blende

Ja, približno toliko se pridobi v primerjavi s 14-140mm objektivom. Ali drugače, ISO 100 proti 800. Ko v poltemi še vedno lahko brez težav fotkaš pri ISO 200. To je čar te Panasonicove 20mm palačinke. Nekaj primerov je spodaj, novi bodo sledili. Še dve pripombi čez objektiv - pri tej ceni (je bistveno dražji kot recimo Nikonov 35mm f1.8 DX) bi lahko imel hitrejše ostrenje, ga 14-140 poseka na celi črti. In pa ročno ostrenje, vsaj digitalni daljinomer bi prišel prav, če nič drugega. Ostalo pa brez pripomb, razen cene.
torek, 24. november 2009

Prešssss


(si nisem mogel kaj, da si ne bi sposodil Jureta :))) ) Tako, Panasonicova sestavljanka je dobila zadnji košček, prispela je 20mm palačinka. Objektiv izgleda na GH1 malce smešno, ampak svoje delo dobro opravi in je za lastnike micro 4/3 fotoaparatov eden od bolj zaželjenih. Cena ... ja, pretirana. Bo padla? Morda. Ampak svoboda, ki jo v tem trenutku ponuja, pa neizmerna. Kakšna resnejša fotka v naslednjih dneh, da zadeva malce zadiha. Tako mimogrede, mala Olympus torbica je še vedno dovolj velika.

Še ena tipično pipetkarska fotka (jasno, mačka, kaj pa drugega) za ogled neostrine.

sobota, 21. november 2009

Izštekani Zmelkoow - video

Tokrat začnimo z video posnetki. Prvega lahko občudujete tudi v HD kvaliteti, z drugim se mi ni dalo mučiti z nalaganjem in sem malo pospešil stvar. Zvok, ki ga posname Panasonic ... bp.
sreda, 18. november 2009

Prava stvar narobe

Ena fotka je narejena z objektivom, druga v PSju. Razlike na prvi pogled ni, a vseeno mi je efekt objektiva boljši oziroma naravnejši.

PS

TS

Spodnjih lučk oziroma njihove neostrine PS ne zna pričarati.

sobota, 14. november 2009

Koledar je tu!

Zapakiran tako, kot da gre za objektiv, ne za papir :)))). En velik poklon Digifotu, s pomočjo katerega je ta projekt zaživel tako, kot se spodobi. Vsekakor zelo zelo zadovoljen :)))).

četrtek, 12. november 2009

Zlomljen objektiv, prvič

Ne vem zakaj, ampak igranje s Tilt Shift objektivi je zame pravi strup. Tokrat zelo drag strup, Canonova 24tka, druga različica. Tisti, ki kupijo tak objektiv ga zagotovo ne zaradi takih stvari, ampak mene ta efekt preprosto povleče.