Levo ali desno

Oziroma, pred obdelavo ali obdelano? Nekaj trenutkov več in razlika je očitna. Ampak, je to še vedno to?

Komentarji

 1. Definitivno pred obdelavo, ker drugače to ni to ;) A ni blo fajn, ko digitalne fotografije še ni bilo in tudi take dileme ne...

  OdgovoriIzbriši
 2. Vedno se zabavam ko novodobni "fotografi" razpredajo o čistosti filma in hudičevem semenu digitalitisu.

  Slike se je obdelovalo tudi leta 1920 le da si moral imet namesto računalnika zaposlene retušerje. G. Newton jih je celo tako zaposloval, da je bila vsako leto ena noseča.... hahahaha

  OdgovoriIzbriši
 3. Bolj gledam, manj mi je jasno katera je original :) Obdelava fotografij, da ali ne? Hmm..vsekakor DA, vendar ne za vsako ceno. Jaz jih obdelujem zelo preprosto: izrez, pogledam histogram, kontrast, ostrenje in to je vse.
  LP, Matej

  OdgovoriIzbriši
 4. Ah, važna je fotka, ne vem, zakaj ne bi obdelal.
  Purizem te sorte mi rahlo najeda, raje sem bolj dosleden pri rabi dvojine ...

  OdgovoriIzbriši
 5. Ste se razpisal :))). Ah ne, samo sem hotel povedat, da se da marsikaj naredit in to zelo na hitro, da dobiš všečnejši rezultat.

  OdgovoriIzbriši
 6. Brez razpredanja o tem kaj bi ali kaj ne bi......levo ali desno, obe verziji lahko narediš z nekaj spremembami nastavitev aparata. Zakaj tega ne bi potemtakem storil tudi kasneje če se ti zazdi? :)

  Ali kot sem nekoč nekomu že zabrusil: "klinc pa tak fotograf, ki ne zna narediti sveta lepšega kot je v resnici". :)

  Saj so tako že slikarji služili zgolj če so si bili portretiranci všeč in ne če so delali realistično. Ta trend se je nadaljeval pri fotografih,....:)

  OdgovoriIzbriši
 7. Če se postavim v kožo pokrajinskega fotografa, bi bila obdelava resno vprašljiv v primeru, če bi z njo dajal napačen vtis o nastanku fotografije. Sončni zahod prefotošipirati v sončni vzhod je skrajno nedopustno dejanje, vredno zagovora pred častnim razsodiščem Vseslovenskega krajinskega fotografskega združenja! Če ne kaj hujšega ...

  :D

  OdgovoriIzbriši
 8. Tukaj so bili uporabljeni čisto preprosti prijemi, za katere bi rabil drugače filtre - malo potemnjeno nebo, WB na sneg in rahla dosvetlitev reke. Nič takega, kar se ne bi dalo narediti na film.

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave