Instagram 2

petek, 29. januar 2010

ZSFB

Tako, ZSFB se spreminja! Novi vodja je Sebastjan, prvi na fotki, ki tako malce nezaupljivo gleda v fotoaparat. Prav ima, kradem duše :))). Pomočnikov je še kar nekaj, a na prvem sestanku smo bili trije, še Jure in jaz. Sprememb bo kar nekaj, vse bo obelodanil Sebastjan, prvi cilj pa je jasen - narediti ZSFB kvaliteten in vreden ogleda!!!

Sebastjan, novi šef.

Jure, ga je potrebno posebej predstavljati?

Alan, tretji pomočnik (foto Jure)


sreda, 27. januar 2010

Predavanje e-Fotografija - Rok Koren

Rok je tista oseba, ki v Sloveniji skrbi za zmanjšanje piratske programske opreme. Kljub zoprnemu delu je prijazen možakar, ki je pripravil odlično klubsko predavanje na temo avtorskih pravic. Razjasnil je marsikatero dilemo in po dveurnem pogovoru so se še vedno našla vprašanja. Drugačno, zanimivo. Naslednje predavanje bo 15.2., tema fiksne goriščnice in zmogljivi kompakti. Lokacija Knjižnica Otona župančiča, Ljubljana, ob 18h. Vabljeni :).

petek, 22. januar 2010

Proti domu

Drugi dom, druga pot. Vlak je preteklost, bo potrebno drugačne motive najti. Ali pa obiskati postajo vsake toliko časa ...
sreda, 20. januar 2010

ponedeljek, 18. januar 2010

Nedelja. Tekma. Judo. Starši

Starši, vedno prisotni, potrpežljivi, da se tekme končajo. Da imajo otroci tolažbo, ko izgubijo tekmo. Da dobijo sendvič. Sok. In da jih naslednjič zopet pripeljemo.petek, 15. januar 2010

Mi2 - predstavitev biografije

Fantje so preprosto carji :). Če želite, jih lahko srečate naslednji teden, 19.1. 2010 na naslednjih koncih:
10.00 – Maribor, Literina knjigarna (Miklošičeva 4)
14.00 – Celje, Antika knjigarna in antikvariat (Kocbekova ul. 6)
18.00 – Ljubljana, Cafe Roxly (Mala ulica 5)

Kakšen koncert pa tudi pade, upam :))).

torek, 12. januar 2010

miniHomer GPS

Malo zimskega spanja, sedaj pa naprej na nove zmage :). Za začetek en kratek preizkus, miniHomer GPS. To je dokaj preprosta igrača, ki ima v primerjavi z ostalimi zelo malo možnosti. Zapomni si do pet (ja, pet lokacij), ima magnetni kompas (velik plus) ter zna shranevati pozicijo (logger varianta). To slednje je za fotografe še posebej zanimivo, ker je na voljo programček nTrip, s katerim nato opremiš fotke z lokacijo (geotagging po domače). Aha, vse skupaj velikosti povprečnih avtomobilskih ključev in je brez težav lahko na obesku za ključe.

Na zgornji slikci je primer moje vožnje po Ljubljani, kjer je bil GPS v avtu v nahrbtniku na zadnjih sedežih. Sprejem je dober, polni se preko USBja, zanimiva bo tudi cena, okoli 50€. Za fotografe dokaj zanimiva stvarca, prav tako za manj zahtevne popotnike. Prideš na izgodiščno točko, počakaš, da GPS najde satelite, si shraniš pozicijo in se odpraviš na vandranje. Za pot nazaj samo slediš rumeni cesti :).