Instagram 2

sreda, 31. marec 2010

Čez Ljubljanico

Večerni sprehod.

ponedeljek, 29. marec 2010

Kockefest

Saj ni veliko za povedat, svet za otroke in odrasle. Eni so občudovali takšne in drugačne kocke, drugi robote, tretji mini svetove. Dobro pripravljen dogodek, splačalo se je priti.


četrtek, 25. marec 2010

Canon PowerShot SX210 - video

Ni kaj, za na pot, v žep, krasna igrača. Tudi za video uporaben, nekaj stalne poti:Drugače pa evolucija. Še malo pa bomo imeli v žepnem formatu 30x zum. Kako ga bodo stlačili, se mi pa ne sanja.


sreda, 24. marec 2010

Canon PowerShot SX210

Ok, gremo zopet preizkusit enega malčka. Žepnica s 14x zumom, od 28 do 392mm, HD snemanjem in vsem možnim naborom funkcij za fotkanje. Na prvi pogled se sliši fenomenalno, ampak 14 milijonov točk stlačenih na nekaj kvadratnih milimetrih temu ostro protestira. Ok, še vedno zanimiv fotkič, če ne pipetkaš v nulo. Uh, čisto pozabil omeniti video, ki je odličen, brez pripomb tudi v slabših svetlobnih pogojih, ko recimo z ISO 1600 na fotoaparatu ne narediš veliko.


392mm

28mm

Še par cestnih fotk.


nedelja, 21. marec 2010

Trening

Arhaično oblikovana, ampak za pojest ... vse prste polizat. Sadna, prava smetana, rožice iz mehke kreme (spomini iz otroštva - tako trde, da si jih komajda pregriznil). Uh, celo bi pojedel :))). BTW, v soboto gremo zopet fotografirat hrano, na stari kraj zločina, več pa na tej povezavi.


ponedeljek, 15. marec 2010

Izštekani Uršula Ramoveš in fantje iz Jazbecove grape

Fantje iz RTVja so mi naredili velikoooooo uslugo, snemali so namreč za Uršulin dokumentarec in so odlično postavili luči. Poleg je bil tudi snemalec/režiser, ki bi ga rad še kdaj srečal, obvlada svoje delo in pozna tehniko v nulo (tisti možakar, ki na četrti sliki kadrira). Aha, še kakšna o glasbi :). Zanimivo, drugačno, nekaj, kar pri nas manjka.