Instagram 2

ponedeljek, 29. november 2010

Postaje in kolesarji

Iz avtobusa, proti domu.


nedelja, 28. november 2010

Nedeljsko branje XVIII - Kako do zastonj fotografij ali slovenski natečaji

Eden od zadnjih fotografskih natečajev s kar lepim nagradnim skladom so razpisali pri Probanki. Fotografij nisem poslal, ker sem spotaknil ob 7. člen, ki gre tako:
Vse prejete fotografije lahko organizator objavi tudi v drugih medijih (spletnih, tiskanih, itd.) ali jih uporabi za lastne namene – ob vsaki uporabljeni fotografiji bo naveden avtor fotografije z imenom in priimkom.” / …
… /”Udeleženec (oziroma starši ali pooblaščeni zastopnik udeleženca, ki je mlajši od 18 let) nagradnega natečaja z izpolnitvijo zahtevanih osebnih podatkov daje organizatorju osebno privoljenje, da se njegovi podatki uporabljajo in računalniško obdelujejo za potrebe tega nagradnega natečaja. Prav tako daje privoljenje, da postanejo prijavljene fotografije last podjetja Probanka, d.d. in jih lahko tudi vnaprej uporablja v svojih tiskovinah, na spletnih straneh ali v katerihkoli publikacijah podjetja Probanka, d.d. in povezanih družb.”
Recimo, da prvi odebeljeni stavek niti ni tako sporen, ampak drugi del kaže na nekaj čisto drugega. Vse fotke lahko uporabijo, od prve do zadnje, ne glede na odločitev žirije. Poleg tega so si pri Probanki dovolili še dodatno neumnost, namreč niso podelili prve nagrade. Izmed 667 poslanih fotografij niso našli nič ustreznega. Po drugi plati pa so pridobili zastonj 665 fotografij, kar ni slabo. In še prve nagrade ne bodo podelili, za kar bi jih lahko vsi sodelujoči mirno tožili. 9. člen namreč pravi:
“Tri zmagovalce nagradnega natečaja bo do 19. 11. 2010 izbrala komisija …”
Podelili so samo drugo in tretjo nagrado. In obenem pridobili 667 fotografij. Naredimo sedaj računico, druga nagrada stane do 2.000€, tretja do 1.000€, skupaj največ 3.000€. Dobili so 667 fotografij, kar pomeni, da jih je ena fotografija stala okoli 3€, če rečemo, da jih recimo 3/4 slabih, je to še vedno le 12€ za kup dobrih fotografij, ki jih lahko mirne volje uporabijo za svoje reklamne namene. Poceni, mar ne?

četrtek, 25. november 2010

Mariborski bolšji sejem

Pravzaprav bolj ali manj kramarsko-živilski, saj je bolšji del v manjšini. Pa še pozni smo bili. Ja, na Totifoto je skupina manijakov, ki tehta okoli cent in uporablja mini fotoparate. In prav imajo, kdor zna izkoristiti tak fotoaparat, mu je več vreden, kot zrcalno refleksni.ponedeljek, 22. november 2010

Izštekani Mi2, drugič

Prvič leta ... 2003. Potem še enkrat, ko so snemali videospot. Skupina, s katero se ni težko poistovetiti. Morda zaradi tega, ker smo v študentskih časih  zabavali na "Pojdi z menoj v toplice", "Črtico" in druge njihove tako rekoč zimzelene uspešnice? Ali zaradi tega, ker so ostali preprosti dečki s Sotle? Kdo bi vedel, skupina, ki zna dati nekaj več in to je tisto, kar največ šteje. Na tej povezavi pa še posnetek oddaje. Uživajte :).


ponedeljek, 15. november 2010

Pozerji

Besede so tako ali tako odveč :). Bi se dalo narediti še kaj več, pa se je vsem mudilo nazaj na žur :).nedelja, 14. november 2010

Nedeljsko branje XVI.

Za začetek, pogrešam FotoFriendse. Stran, kjer ni bilo anonimnosti, kjer si dobro razmislil, kaj boš napisal in kjer smo kljub različnim pogledom na fotografijo rade volje sedli skupaj, pogledali fotke in rekli kakšno. Škoda, tista stran je imela nekaj več, kar se danes na internetu težko najde.
Za branje, oziroma ogled pa dva iz mojega profila:

četrtek, 11. november 2010

Salsa Power 2010

Malce pozno, ampak sedaj sem šele našel čas za ta dogodek. Plesalo, plesalo in plesalo :). Proti polnoči je plesišče postalo premajhno, zato samo nekaj fotografij iz ogrevanja.
 ponedeljek, 08. november 2010

petek, 05. november 2010

Bijeljina

Tam v Bosni, čisto pod mamo Srbijo, se stiska Bijeljina. V večji meri srbska, zato se je vojna niti ni dotaknila, čeprav je Srebrenica zelo blizu. A kljub temu se je med vojno našel nekdo, ki je porušil džamijo, po moje le zato, da so jo po vojni zopet zgradili. A rane so ostale, prav tako ekonomija, ki me je spomnila na naše prehodne (tranzicijske) čase. Tako mimogrede, bencinskih črpalk od Brčkega do Bijeljine sploh nisem štel, več kot 15 zagotovo!