Instagram 2

sreda, 26. januar 2011

TEDx Maribor 2011, I. del

O ja, dogodek, ki razburka možganske valove. In obenem ponuja sproščujoče okolje. Kjer se lahko pogovarjaš z ljudmi, do katerih je ponavadi težko priti. In uživaš. Tokrat sem se odločil še za eno stvar, napisati besedo ali dve o predavanjih. Kamenko ne bo zameril :).

Kamenko, človek, ki je vse skupaj omogočil. Na lastne stroške! Odličen govorec, organizator, skratka pravi marketingar, ki obvlada svoj posel do potankosti.

 Eric Raymond, pilot letal na sončni pogon. Pravzaprav edino predavanje, ki me je razočaralo. Saj so bile slike pokrajine iz zraka lepe, ampak mene zanima ujporabna vrednost tega projekta, se bom na primer čez 10, 20 let vsedel v lastno letalo na sončne celice in poletel na dopust?

Prof. dr. Roman Jerala, biokemik, ki nam je razlagal o nanotehnologiji v biologiji. Uporabna reč, zmotilo me je le to, da je bilo predavanje v angleščini.Razlog? To predavanje gre na TED.com stran!

Dr. Daniel Rebolj nam je povedal, kako nam bodo nanorobotki v prihodnosti gradili hiše. V dveh, treh tednih. Zakaj pa ne?

 Dr. Jonathan Coddington bi vsa različna živa bitja na zemlji shranil v led. Za prihodnje rodove.


 Dr. Matjaž Mulej, ekonomist nam je povedal, da ne živimo le na račun zanamcev, ampak še njihovih potomcev in še kakšne generacije poleg. Če smo grdo gledali Rimokatoliško cerkev in njen odnos do ljudi, kako bodo nas gledali čez 100, 200 let?

 Saša Nabergoj, umetnostna zgodovinarka je govorila o lenobi v umetnosti. Res je. Umetnik mora biti len. Ampak bolj pomembno je to, da smo pred 25 leti skupaj igrali Tarok :).

Miha Herga, vinar je spregovoril o žveplu v vinu. Ok, pravzaprav o tem, kako narediti vino še kakovostnejše in mislim, da bo zopet potrebno preizkusiti katero vino iz njihove kleti.

Tako, to je na kratko TEDx Maribor 2011. Naslednjič pa še malo obrobnega dogajanja.

7 komentarjev:

 1. Zelo fajn portreti.
  Kolikšen razpon mm?

  OdgovoriIzbriši
 2. Samo 85mm, nič drugega. V petek pa 24 in 18mm, Sony NEX.

  OdgovoriIzbriši
 3. A tisto pri Kamenkovi sliki je "lens flare" ? a je nameren al je slučajno tolk dobr ratal?
  Sicer pa super fotke!

  OdgovoriIzbriši
 4. Tisto je krogec od ene luči zadaj, ni flare. Čisto po naključju ratalo tako in sem pustil.

  OdgovoriIzbriši
 5. Hudiča, škoda da sem zgrešil ta dogodek, verjamem da je bilo super doživetje...

  Portreti so ti pa dobro ratal...

  Lp
  Jan

  OdgovoriIzbriši