Vojna ozadij

BOKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!! Ok, zopet malo igranja. Tokratni nasprotniki, Voigtlander 40mm f1.4, Canon 35mm f1.4, Porst 55mm f1.4, Canon 50mm f1.8 ter kot dodatek še Panasonic 14-42mm pri 42mm in f5.6, kar je tudi najbolj odprta zaslonka. Razdalja je bila povsod bolj ali manj enaka, zato včasih malo večja/manjša manekenka, ki sem si jo sposodil pri najmlajšemu družinskemu članu. Nič, akcija!
Voigtlander 40mm f1.4 - značilna neostrina, ki se kaže na ostrih robovih.

Canon 35mm f1.4 - mehkoba na prvem mestu.

Porst 55mm f1.4, zelo značilna neostrina.

Canon 50mm f1.8, spominja po malem na Porsta, a drugačna.

Panasonic 14-42mm f3.5-5.6 pri 42mm in 5.6, ozadje je seveda dobro vidno.

Skratka, je kaj za komentirat? Ja, Voigtlander 40mm bi krasno pasal na M9, za začetek. Ampak danes sanje žal niso dovoljene, kdaj drugič. Vsak objektiv ima svoj značilen karakter in šele ko jih postaviš več v vrsto, vidiš, zakaj gre pri stvari. Tako so nekomu bolj všeč mehki prehodi, drugemu trdi, oziroma za različno fotografijo različen pristop. Ali pa preprosto na tem graditi svoj prepoznavni slog, zakaj pa ne?

Komentarji

 1. Hja. Odločiti se za en objektiv pa pičiti vse z njim. Potem je res prepoznaven slog pa še primerljivost fotk čisto na hudo:)

  OdgovoriIzbriši
 2. jes pravm... da je tazadn najbolsi. Pomoje :)

  OdgovoriIzbriši
 3. 35L, vsekakor. Jst sm za mehkobo. Še zmer nism naletu na objektiv k bi bil jaći od 85L v bokehu (zihr so kšni top knotch manualci, sam k me pač ne zanimajo - noctilux 50 0,95 al kaj je že una Leica).

  Tep zgleda sede živčen bokeh:). Zato skoz za Voigtlanderja navijaš;)

  OdgovoriIzbriši
 4. Ma saj ne navijam toliko zanj, ampak ko ga ravno imam :P. Pa tako lep im majhen je :)))).

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave