Frio

Najprej dobim spročilo, "Glede na to, da ste preizkusili naš prejšni produkt, bi še novega?" Ok, zakaj pa ne? Čez nekaj dni pozvoni poštar, mi da pošiljko, pravi, da ne gre v nabiralnik. Ok, je že prišlo, hitro, nisem pričakoval, ker prvič so pošiljali iz Nove Zelandije, tokrat iz Londona.


Ja, to je frio. Tisto, kar piše, je res. Univerzalni nastavek za bliskavice, ki ga daš na stativ. Smešno majhna zadeva, narejena iz trde plastike, preprosta za rabo. Za razliko od nosilcev, ki pridejo poleg flešev (praktično pri vsakem) je frio namenjen le pritrditvi na stativ, sam ne more stati. Zato pa je tudi tako majhen, vse ima svojo ceno. Naredili so ga pa zaradi tega:


Ja, Orbis je eden od najboljših ring flash adapterjev, ampak obenem tudi najbolj nerodnih. V eni roki držati fleš, na katerem je Orbis, v drugi fotoaparat, s tretjo premikaš zum. Ok, ni tretje roke, zato so fantje stisnili glave in si zamislili lasten nosilec za fleš. Pošteno.Več o obeh izdelkih pa na teh straneh:
Zadeva niti ni tako draga, cena Orbisa zna biti marsikateremu visoka, a zadeva je vredna. Sem preizkusil tudi druge, vsi ostali so odšli od hiše, Orbis ostaja.

Komentarji

Priljubljene objave