Instagram 2

torek, 31. maj 2011

Delovno dekleponedeljek, 30. maj 2011

Hobotnica po štepanjsko

Zgodba bi se lahko začela tako, kupiš eno kilsko hobotnico in celega prašiča, lepo očiščenega. Daš kuhati hobotnico za štiri ure, da se fino prekuha in dobi pravi vonj, vmes narediš žar in počasi obračaš prašiča ter ga zalivaš z oljem, da je lepo pečen ... Nadaljevanje zgodbe drugič, sedaj pa samo nekaj fotk hobotnice po štepanjsko. Še recept - hobotnica, krompir, zelenjava, ki je trenutno v hladilniku (por, koromač, korenček, suh paradižnik, krompir, šparglji). Narežeš, vržeš v jena posodo, nasoliš, popopraš, preliješ z olivnim oljem, premešaš, pokriješ, daš v pečico. Čez pol ure premešaš, odstraniš pokrov in pustiš, da se vse skupaj še malo zapeče. Vmes zabavaš otroka in razmišljaš, kako bi naredil še boljše fotke.Drugič.

Začetek tekme, sestavine pripravljene!
Prvi polčas, malo mešanja in nadaljevanje zgoraj brez.
Drugi polčas v polnem teku. Peki papir ... no ja, posoda je bila na koncu malo manj zapacana.
Veliki finale, vilica že čaka v levi roki, da se preseli v desno.

nedelja, 29. maj 2011

Nedeljsko branje XXVIII

Ok, gremo nazaj k blogom:
Tako mimogrede, predlagajte koga zanimivega, po možnosti fotografskega :).

In za konec še malo reklame za, http://prvafotoagencija.blog.com/2011/05/27/hello-world/ , delavnice bosta vodila Arne Hodalič in Borut Peterlin, ni vrag, da se ne naučiš česa novega :).

ponedeljek, 23. maj 2011

TV Lens 35mm f1,7 in 50mm f1,4


Prvi, 35mm je tako majhen (zgoraj na fotki), da najprej sploh nisi prepričan, ali je objektiv. 50mm je večji, a še vedno majhna zadeva. Za začetek fotomodel Zdenko. Ne se ga bat.

 35mm, ima zelo posebno neostrino. Oster praktično le v centru in še nekaj malega proti robovom, a ravno zaradi tega zanimiv.

50mm, ta ima že bolj normalno neostrino.

Pa še nekaj 35mm primerkov. Kako je z bolj zaprto zaslonko, na primeru jasmina.Še dva primerka odprte zaslonke. 


Zaključek: Zabavna igrača, znala bi delovati tudi na Sony NEXih (nimam adapterja), ostrina je v centru, na robovih je ni niti pri zaprti zaslonki, a tega se od objektiva za 50€ niti ne pričakuje. Jure, še enkrat hvala :).

nedelja, 22. maj 2011

Nedeljsko branje XXVII - Celjski dan fotografije in fotosejem

Huh, kje naja začnem? Za začetek, fantje iz Fotosalona so se potrudili, naredili so kar nekaj dogodkov za fotografe. Od fotografiranja plesalcev, skupine Chateu, sprehajalce v starih oblekah, skratka kar nekaj dogajanja. Razočaral me je prodajni del, bili smo namreč trije prodajalci rabljene opreme. Ja, trije. Je Foto Antika res edina stvar v Sloveniji, ki je malo bolj množična? Škoda. Na srečo je prišel v Celje tudi Zdenko, da sem imel sotrpina, saj mi je ves čas delal družbo. In če ne bi prišel še Jure, bi bila zadeva totalen polom. Tako sva pa naredila eno zamenjavo in domov sem šel malo boljše volje. Še nekaj fotk ...
 Zdenko in Slavc. Težkokategornika.

 Jure si ogleduje Cinegona 10mm f1,8. Zamenjal za TV Lens 35mm f1,7. Fotke naslednjič.

 Ja, tudi ženske si želijo velike, bele ...

 Odboj od neba?