Instagram 2

četrtek, 30. junij 2011

Olympus E-P3, E-PL3, E-PM1

Tako, embargo je mimo, hitro objavit novico :). Olympus je uradno predstavil tri nove fotoaparate ter dva nova objektiva. S tehničnimi lastnostmi ne bom gnjavil, jih lahko najdete drugje, le tisto najbolj pomembno - vsi trije imajo enako tipalo, enako avtomatsko ostrenje, razlika je le v ohišju in nekaterih možnostih. Kako zadeva v resnici deluje, bom izvedel danes, čaka nas še tako imenovana "touch&try" sprehod po Dunaju. Prvi vtisi so zelo dobri, logika se je malo spremenila. Tako ima sedaj E-P3 vgrajen fleš, E-PL3 in E-PM1 pa ne. Podobno kot pri Sony NEXu je sicer v kompletu, a je izmenljiv. Če mene vprašate, raje imam vgrajenega. E-P3 ima zaslon, občutljiv na dotik, tako kot Panasonic GF2, ni ga pa možno zvrniti. To je mogoče le pri E-PL3, a slednji nima zaslona, občutljivega na dotik. E-PM1 je najmanjši novinec, ki je izgubil vrtljiv gumb z glavno izbiro načina fotografiranja in cilja predvsem na tiste, ki se z zaslonko in časom ne mislijo preveč ukvarjat. Še objektiva, 12mm f2.0 in 45mm f1.8. Od prvega lahko primer slike vidite proti koncu, od drugega mi žal niso dovolili. Ampak tisto, kar sem videl, obljublja, predvsem je zanimiva cena. Priporočena prodajna cena za 45mm f1.8 bo 299€, za 12mm f2.0 pa 799€. Ok, slednja je kar visoka, ampak objektiv ima eno zanimivo foro, s premikom obroča proti sebi se pokaže daljinomer in hiperfokalne oznake, poleg tega se izključi avtomatsko ostrenje. Super funkcija za vse, ki fotkamo ulično fotografijo. S tega vidika krasen objektiv. Uh, sedaj pa še malo slikic :).

Čakanje na dogodek.
Da se ne bi izgubili ali vsedli za napačno mizo. Rusi so bili za sosednjo.


Novinarji in uredniki iz cele Evrope. Tudi Ciprčane sem videl vmes.
Prodaja fotoaparatov. Tisto, kar se je zmanjšalo je klasika.
Olympus E-PL3. Oblika se ni spremenila, dodana je bliskavica in zaslon, občutljiv na dotik.
Olympus E-PL3, gibljiv zaslon, bliskavica je po novem izmenljiva.Olympus E-PM1, z in brez bliskavice. Prepoznaven po tem, da nima vrtljivea gumba z izbiro načina fotografiranja.

Objektiv 12mm f2.0, ko potegnemo obroč, se pokaže merilec razdalje. Zelo praktično.

Olympus E-PL3, z in brez bliskavice.


Objektiv 45mm f1.8, premer le 37mm!

Nova bliskavica, E-PM1 ter 45mm f1.8, manjši kot kit objektiv.
Še primer z 12mm f2.0, dela tudi na Panasonicu :).

torek, 28. junij 2011

Miha

Tisti pek, ki ga srečate le ob sobotah na tržnici in ga ne obiskati je greh. 2 evra za kos pogače pustim z največjim veseljem, če pa je možnost, pa kupim še kakšen hlebček.

četrtek, 23. junij 2011

Gasilska veselica v Štepanjcu

Gasilce najraje vidim dvakrat letno. Pozimi, ko pridejo čestitat in nam dajo koledar ter poleti, ko naredijo veselico. Obakrat poskrbijo za veselje :). Nič, gremo k fotkam, tudi tokrat na delu Tokina 16-28mm. 

Gremo na žur!

Žur je!

Dve pivi, ena voda.

Čevapčiči, jagenček, kotleti ...

Plešejo stari ...

... plešejo mladi ...

... plešejo vsi!

Srečka. Le kaj je zadela?
Z dobitkom, vrsta pred prevzemom je bila doooolga.

Sladkorna pena za najmlajše ...

... in za velike.

Čas za pogovor.

Baloni za najmlajše.

Grem domov, dovolj zabave.