Instagram 2

ponedeljek, 27. februar 2012

Sonceponedeljek, 13. februar 2012

Izštekani - Maya

Ena taka super sproščena zasedba, smeškoti letijo iz vseh smeri, da o odlični glasbi sploh ne govorim. Vsekakor za poslušat.
Več fotk pa na Facebook strani Izštekani, povezava do posnetka, če ste slučajno zamudili pa tukaj.

nedelja, 12. februar 2012

Nedeljsko branje - Blogerska revija

Priznam, predolgo razmišljam o tem in še vedno je vse skupaj le v fazi razmišljanja. In bo kot kaže tudi tako ostalo. Namreč že dolgo časa me muči ideja o blogerski reviji, pa ne klasični, ampak fotografsko obarvani. 32 strani, 5, 6 dobrih zgodb, kakšne posamezne fotke, morda kakšen članek. Nekaj, kar bi se umestilo med revijo Kamero in umetniško usmerjenim Emzinom in Fotografijo. Zadeva je izvedljiva, s tiskom na zahtevo. Nobenih dodatnih stroškov, kolikor izvodov se proda, se proda. Ko sem spraševal blogerje, so bili fantje za, le da se je potem vse skupaj ustavilo. Kje sem se izgubil, namreč nisem oblikovalec in nobenega ne poznam. Žal. Poleg tega tudi nimam dovolj časa, da bi vse skupaj postavil in spravil do tiskarja. Skratka, če koga zanima, ideja je tu, z veseljem pomagam. Tisk bi bil v Sloveniji, cena zaradi tiska na zahtevo ne bi bila nizka, prav visoka pa tudi ne. Skratka, je kakšen pogumnež, ki bi se tega lotil? Materiala je dovolj, le delat se je potrebno spravit.

Neka osnovna ideja, če bo komu všeč.

nedelja, 05. februar 2012

Nedeljsko branje - DOF

Ja, če ne veste, kaj ta kratica pomeni, potem s tem nimate težav :). A ko gledam večino fotografij na blogih in spletnih galerijah, pa dobim občutek, da drugače ne gre. Oziroma da bi bila fotka brez tega slaba, dolgočasna. Ja, res je. Do neke mere. Poglejte malo fotke znanih fotografov, pa ne le reportažnih, tudi modnih. Koliko jih uporablja minimalno globinsko ostrino? Bore malo. Ta trend je zanimiv predvsem na internetih, ko večina novopečenih fotografov v tem vidi možnost, kako z malo truda narediti zanimiv posnetek. Ampak, malo truda, malo glasbe, posnetek pa še vedno nezanimiv. Preden me začnete zabijati nazaj, saj moje fotke dobivajo same dobre ocene v spletnih galerijah oziroma glej, koliko je ta fotka dobila lajkov na Fejstbukovi strani, se vprašajte, kdo vse vam je dal dobro oceno. Taki, kot vi ali kateri od priznanih mojstrov? Minimalna globinska ostrina je bolj ali manj internetni trend in v iskanju boljše fotografije se mu je pametno izogniti. Raje fotkajte tako, da bo kader zanimiv kot celota in ne le njegov manjši del. Pa veselo fotkat :).